Tarieven

Tarieven

De tarieven voor rechtsbijstand kunnen voor natuurlijke personen fors oplopen. Daarom hebben we diverse kostenstructuren om zo de cliënt tegemoet te treden en te zorgen dat deze niet voor verrassingen komt te staan.

Zo is het mogelijk om ons per uur in te huren, waarbij wij bijhouden hoeveel uur we aan uw project of opdracht kwijt zijn, en er achteraf of tussendoor een factuur volgt voor die hoeveelheid bestede uren.

Een andere optie is om ons op projectbasis in te huren. Hierbij wordt er voor een heel project een inschatting gemaakt voor het aantal uren. Dit aantal uren wordt in rekening gebracht. Het grote voordeel hiervan is dat u voor aanvang van het project al weet wat precies de kosten gaan zijn. Het nadeel is dat er minder flexibiliteit is: het project wordt uitgevoerd zoals vooraf besproken. Mochten er wijzigingen in het project gewenst zijn, dan vereist dit een aanpassing van de offerte en krijgt u vaak te maken met meerkosten.

Cliënten met een laag inkomen en laag vermogen kunnen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hierbij treedt de overheid tegemoet in de kosten die voor rechtsbijstand gemaakt worden, zodat rechtsbijstand voor iedereen te betalen blijft.