Waarom een incassobureau inschakelen?

In dit artikel geef ik graag een antwoord op de vraag: ‘Waarom een incassobureau inschakelen?’. Want dat brengt toch alleen maar extra kosten met zich mee?! En wanneer u een openstaande factuur hebt voor een laag bedrag, haalt u er dan wel de incassokosten uit? Dat zijn allemaal vragen waar ik u antwoord op kan geven. Of eigenlijk Van Loon Incasso Advocaten. Want bij hun is het heel simpel: u betaalt helemaal niets aan hen. Alle kosten gaan naar uw niet betalende klant toe. En wanneer het tot geen succes leidt, het ontvangen van het geld waar u recht op hebt, dan betaalt u alsnog niets. Puur omdat Van Loon Incasso Advocaten dan niet geslaagd is.

Debiteur

Herkent u deze situatie? U ontvangt een bestelling voor bijvoorbeeld een bepaalde oplage van uw producten. U levert alles netjes en op tijd af op de afgesproken locatie. Maar vervolgens wordt de factuur niet betaalt… Dan is het dus tijd om een incassobureau in te schakelen! Natuurlijk kunt u zelf ook wel het een en ander doen wat betreft het na bellen. Maar de kans is groot dat wanneer ze bij de eerste betalingstermijn niet betalen, dat dan ook niet doen wanneer u contact met hen probeert op te nemen. Ik hoor zelfs vaak van klanten dat wanneer de debiteur erachter komt dat iemand belt met een openstaande factuur voor hen, ze de hoorn er gewoon opgooien… Een incassobureau gaat daar alleen niet mee akkoord natuurlijk! Zij sturen eerst een brief de deur. Daarop is voor de debiteur te lezen dat er een incassobureau is ingeschakeld. En dat die achter het geld aan gaat waar u recht op hebt.

Zelf heb ik meerdere van dit soort irritante debiteuren gehad. En daarom besloot ik in mijn zoektocht naar een incassobureau, te kiezen voor Van Loon Incasso Advocaten. Een keuze waar ik nog steeds volledig achter sta!